Berea artizanală

Bere Weissbier ( Bere alba de grau / Bere nefiltrata )

Weissbier, cunoscută în România ca și bere albă de grâu sau bere nefiltrată, este o bere clasică de grâu bavareză, cu fermentație superioară (fermentează de obicei la peste 18 grade) și se caracterizează prin spumă sa asemănătoare cu mousse și aspectul tulbure - care este rezultatul unei proporții mari de grâu și a unei cantități mici de malț de orz utilizat în producția sa.

Legea germană prevede că trebuie făcută cu cel puțin 50% grâu malțificat, dar majoritatea soiurilor folosesc mai mult decât minimul. Aceste beri sunt fermentate cu tulpini de drojdie care asigură notele lor tipice de cuișoare, banane, fum și, ocazional, chiar și gumă.

Berile Weissbier sunt de obicei malțoase și foarte puțin amare, deși este fermentata în mod tradițional în sticlă, această practică a devenit rară. Cu toate acestea, își păstrează cu ușurința textura cremoasă și efervescența. Deși acest stil de bere este în prezent asociat în cea mai mare parte cu Bavaria, berile de grâu au fost produse încă din antichitate, în timp ce originea sa europeană se crede că se află în Boemia Cehă, de unde s-a răspândit în Bavaria.

De-a lungul secolelor, a scăzut în popularitate, dar după anii 1960 și-a recâștigat gloria de odinioară și a devenit unul dintre cele mai căutate stiluri din Germania și internațional. Aceste beri prietenoase cu alimentele se potrivesc excelent cu păsările de curte, cârnații, fructele de mare, mâncărurile ușoare și salatele, precum și cu soiurile de brânză proaspătă și cremoasă.

Un exemplu bun de Weissbier produs în românia, este Respawn produs de Player One Brewery

  • Ce este o bere Weissbier?

    Weissbier este o bere alba nefiltrata produsa cu o cantitate ridicata de malt de grau, peste 50%.

  • Cine produce bere Weissbier in Romania?

    In Romania sunt mai multi producatori de bere Weissbier printre care si Player One

  • Cat costa o bere Weissbier?

    Pretul unei beri Weissbier incepe de la 10 Lei in functie de producator.

© BIG BRAIN DEV S.R.L. 2020. Toate drepturile rezervate.