Berea artizanală

Bere Kölsch

Kölsch (denumirea în germană pentru Köln) este o bere specială fabricată numai în Köln. Un document cunoscut sub numele de Convenția Kölsch a fost semnat în 1986 de către directorii a două duzini de fabrici de bere Kölsch, asigurându-se că berea Kölsch poate fi fabricată numai în Köln și zona înconjurătoare și nicăieri altundeva în lume.

Liniile directoare prevedeau că Kölsch nu este doar un tip de bere, ci și o denumire de origine. Aceștia specifică că adevărata bere Kölsch este o bere galben pal, limpede, foarte fermentată, complet rotunjită, fabricată în conformitate cu Legea germană a purității berii din 1516.

Este cea mai ușoară bere din Germania și se servește în pahare tradiționale, înalte, cilindrice Kölsch. Kölsch este, de obicei, savurat într-o berărie tradițională cunoscută sub numele de Kölschkneipe sau Brauhaus. Acolo, „Köbes” (chelneri speciali îmbrăcați în șorțuri albastre cu un dialect aspru Kölsch) servesc această bere ale fantastică una după alta până când semnalezi că ți-a ajuns, așezându-ți coasterul deasupra paharului.

  • Ce este o bere Kölsch?

    Kolsch este o bere in stil german fabricata initial in regiunea Köln

  • Cine produce bere Kölsch in Romania?

    In Romania sunt mai multi producatori de bere Kölsch printre care si Player One

  • Cat costa o bere Kölsch?

    Pretul unei beri Kölsch incepe de la 10 Lei in functie de producator.

© BIG BRAIN DEV S.R.L. 2020. Toate drepturile rezervate.