Berea artizanală

Bere Irish Stout

Stoutul irlandez a evoluat din stilul stout porter - ușor mai puternic și mai și cu o corpolență mai crescută, care era popul în Anglia în anii 1800. A crescut ca un stil separat datorită utilizării orzului prăjit și, deși stilul era obișnuit în Irlanda și Anglia, în secolul al XX-lea, a devenit cea mai comună opțiune în Irlanda.

Stout irlandez este unul dintre cele mai populare soiuri stout, iar reprezentantul său cel mai tipic este un Guinness întunecat și opac. În mod obișnuit, stouturile irlandeze vor avea arome de boabe prăjite sau malț, în timp ce aromele amintesc de obicei de cafea, cu posibile indicii de ciocolată sau cacao.

Sunt în mod tradițional cu corp mediu, cremos și netede. Versiunile moderne nu sunt neapărat mai puternice decât porterii și de obicei variază de la 4,0 la 4,5% ABV. Irish Stout se poate bea împreună cu diverse feluri de mâncare, dar merge deosebit de bine cu stridii, carne de porc, tocănițe, plăcinte cu carne și deserturi cremoase sau pe bază de ciocolată.

Stouturile irlandeze uscate sunt de obicei carbogazoase cu azot gazos, ceea ce conferă acestui stil textura sa mătăsoasă distinctă.

Un exemplu bun de Irish stout produs în românia, este Pint Jumper produs de Player One Brewery

  • Ce este o bere Irish stout?

    Irish Stout este o bere produsa initial in Irlanda de culoare neagra si cu gust moderat spre ridicat de cafea.

  • Cine produce bere Irish stout in Romania?

    In Romania sunt mai multi producatori de bere Irish stout printre care si Player One

  • Cat costa o bere Irish stout?

    Pretul unei beri Irish stout incepe de la 10 Lei in functie de producator.

© BIG BRAIN DEV S.R.L. 2020. Toate drepturile rezervate.