Berea artizanală

Bere Porter Timisoara

Porter este un stil de bere care a fost creat la Londra cândva în secolul al XVIII-lea, dar soiurile moderne bine echilibrate și aromate nu au multe asemănări cu versiunea originală. Aproximativ definit, portarul este o bere întunecată versatilă făcută din orz întunecat și o cantitate mare de hamei.

Acest stil versatil este caracterizat de obicei prin arome prăjite, malțioase și amărăciune medie de hamei. În zilele noastre, majoritatea stilurilor de portar sunt clasificate ca maro, robust și baltic. Se crede că acest stil a apărut pentru prima dată în casele londoneze, care obișnuiau să stocheze trei tipuri de bere: îmbătrânită, proaspătă și tare, care apoi ar fi amestecată în diferite amestecuri.

Unul dintre aceste amestecuri a fost cunoscut sub numele de trei fire - și, deși se crede adesea că aceasta a fost originea portarului, este, de asemenea, probabil ca acesta să provină din stilul de bază cunoscut sub numele de bere brună din dorința pură de a îmbunătăți calitatea bere adăugând mai mult hamei și îmbătrânire mai lungă.

Numele a apărut deoarece noua bere a fost deosebit de populară printre portarii care transportau mărfuri prin oraș. Până în secolul al XIX-lea, portarul a devenit prima bere produsă în serie din lume, care a fost, de asemenea, favorizată în special în coloniile americane, în timp ce un stil similar cunoscut sub numele de portar simplu a fost dezvoltat simultan în Irlanda - care avea să poarte mai târziu numele Guinness și să fie clasificat ca un puternic.

La mijlocul secolului al XX-lea, portarul a căzut din favoare și abia recent a văzut o oarecare renaștere când fabricile de bere artizanale au încercat să reintroducă acest stil clasic. Portarii se pot potrivi cu o mare varietate de feluri de mâncare, dar cel mai bine sunt asortate cu carne afumată sau la grătar, tocănițe, cârnați și brânzeturi albastre.

Unele stiluri se pot potrivi și cu deserturile pe bază de ciocolată și, în mod surprinzător, chiar și cu stridiile.

  • Ce este o bere Porter?

    Porter este un stil de bere creat in Londra. Are o culoare neagra cu arome prăjite, malțioase și amărăciune medie de hamei

  • Cine produce bere Porter in Romania?

    In Timisoara sunt mai multi producatori de bere Porter printre care Hop Hooligans, Ground Zero si Capra Noastra

  • Cat costa o bere Porter?

    Pretul unei beri Porter incepe de la 10 Lei in functie de producator.

© BIG BRAIN DEV S.R.L. 2020. Toate drepturile rezervate.