Berea artizanală

Bere Saison

Saison, care se traduce prin anotimp, este o bere în stil belgian care a luat naștere în regiunea francofonă a Valoniei ca o bere sezonieră de calmare a setei care a fost preparată în principal iarna sau toamna și a fost apoi lăsată să fermenteze până în vară.

Cunoscută și sub denumirea de fermă, a fost făcută de fermieri și, deși fiecare fabricant de bere avea o rețetă unică, saisonurile erau de obicei palide, cu un conținut scăzut de alcool și aveau note picante distincte. Se crede că stilul își are originea cândva în secolul al XVIII-lea, dar popularitatea sa a scăzut până la sfârșitul secolului al XX-lea.

Abia de curând, a fost reintrodus de diferite fabrici de bere artizanale care produc saisons versatile, care sunt de obicei mai bogate în alcool și care variază de la auriu pal până la chihlimbar deschis. Versiunile moderne includ adesea condimente și tind să fie fructate și subtil malțioase, cu amărăciune ușoară a hameiului.

Ele sunt adesea condiționate în sticlă - suferă oa doua fermentație în sticlă - și tind să fie destul de efervescente și răcoritoare. Deși au un caracter destul de versatil, majoritatea soiurilor se pot potrivi cu mâncăruri aromate și condimentate, fructe de mare, brânză cremoasă și chiar deserturi tari.

  • Ce este o bere Saison?

    Saison este o bere în stil belgian care a luat naștere în regiunea francofonă a Valoniei.

  • Cine produce bere Saison in Romania?

    In Romania sunt mai multi producatori de bere Saison printre care Oriel si Capra Noastra

  • Cat costa o bere Saison?

    Pretul unei beri Saison incepe de la 12 Lei in functie de producator.

© BIG BRAIN DEV S.R.L. 2020. Toate drepturile rezervate.