Berea artizanală

Bere Pilsner

Pilsner este un stil de bere care își are originea în Pilsen (Plzeň), un oraș din vestul Boemiei. A fost fabricat pentru prima dată în 1842, făcându-l unul dintre cele mai tinere stiluri de bere care au apărut în fabricarea modernă de bere. Stilul a luat naștere atunci când cetățenii din Pilsen, care au devenit nemulțumiți de calitatea berii, au decis să construiască Bürger Brauerei (Berăria Cetățenilor), care va deveni ulterior Pilsner Urquell.

Au adus în cele din urmă un maestru de bere bavarez Josef Groll - care a mers să creeze prima bere Pilsner. Deși ideea inițială a fost crearea unui lager în stil bavarez, utilizarea ingredientelor cehe a influențat apariția unui stil nou. Pilsner-ul original, care a fost una dintre primele versiuni ale unei beri limpezi, de culoare deschisă, a fost realizat cu orz ușor malț de la hamei Moravia și Saaz.

Stilul a fost imitat în curând în întreaga lume, cu rezultate variate. În zilele noastre, clasificările oficiale împart stilul în două categorii regionale principale: bohemian și german

pilsner. În ciuda ușoarelor diferențe de stil și a numeroaselor imitații din întreaga lume, cele mai bune exemple pilsner vor fi clare și răcoritoare, cu un caracter de hamei dominant.

În Republica Cehă, numai berea din Pilsen este denumită pilsner, în timp ce în Germania, denumirea care este cel mai frecvent utilizată pentru berile Pilsner este pils.

 • Ce este o bere Pilsner?

  Pilsner este un stil de bere de fermentație joasă care își are originea în Pilsen (Plzeň)

 • Cine produce bere Pilsner in Romania?

  In Romania sunt mai multi producatori de bere Pilsner printre care Hop Hooligans, Cearfisa si Brauhaus Sincu

 • Cat costa o bere Pilsner?

  Pretul unei beri Pilsner incepe de la 10 Lei in functie de producator.

 • De unde pot cumpara bere Pilsner?

  Poti cumpara bere pilsner online de pe Berero.ro

© BIG BRAIN DEV S.R.L. 2020. Toate drepturile rezervate.