Berea artizanală

Bere Imperial Stout

Imperial Stout este o bere neagră puternică și opacă care a fost fabricată pentru prima dată la Londra, dar care este în mare parte asociată cu Rusia, țările baltice și recent cu Statele Unite. Stout-urile Imperiale moderne vor varia de obicei de la roșu intens până la maro închis.

Au o corpolență crescută, bogate, complexe și intense, cu arome tipice de malț prăjit, fructe întunecate și uscate, ciocolată și cafea. Majoritatea soiurilor vor avea un conținut ridicat de alcool, de obicei între 8 și 12% ABV, și vor fi în mare parte bogate în hamei și arome amare de hamei.

Stout-urile Imperiale se potrivesc excelent cu mâncărurile aromate și consistente, în special carnea de vită, dar se potrivesc și cu deserturi pe bază de ciocolată și brânză. Primele versiuni ale acestui stil de bere au apărut în secolul al XVIII-lea când fabricile de bere britanice au început să exporte așa-numitul extra stout sau stout portar la curtea imperială rusă a Ecaterinei a II-a a Rusiei.

Cea mai obișnuită legendă susține că atunci când primele loturi au fost trimise, s-a observat că stout-urile nu puteau rezista călătoriei și că ar merge prost înainte de a ajunge în Rusia. Pentru a conserva berea, producătorii de bere au adăugat mai mult hamei și au crescut conținutul de alcool - creând în cele din urmă un nou stil care va fi clasificat ca stout imperial (imperial stout).

În ciuda acestei legende populare, este mai probabil ca berea să fi fost modificată în mod intenționat pentru a o face mai bogată și mai potrivită pentru regalitatea rusă. S-a acceptat în mare măsură că modelul pentru ceea ce avea să devină mai târziu imperial a fost introdus pentru prima dată de fabrica de bere din Londra Barclay, Perkins & Co. (fosta fabrică de bere Thrale’s Anchor Brewery).

Fabrica de bere a continuat să producă acest produs specific până în 1993 - deși după fuziunea cu Courage sub numele Courage Imperial Russian Stout. Stilul a fost reînviat în secolul al XX-lea în principal de fabricile de bere artizanale americane.

Un exemplu bun de Imperial Stout produs în românia, este Nut Kraker produs de Player One Brewery

 • Ce este o bere Imperial Stout?

  Imperial Stout este o bere neagră și opacă cu conținut ridicat de alcool.

 • Cine produce bere Imperial Stout in Romania?

  In Romania sunt mai multi producatori de bere Imperial Stout printre care Player One, Blackout Brewing, Hop Hooligans si Bereta

 • Cat costa o bere Imperial Stout?

  Pretul unei beri Imperial Stout incepe de la 13 Lei in functie de producator.

 • De unde pot cumpara bere Imperial Stout?

  Poti cumpara bere Imperial Stout online Nut Kraker de la Player One sau altele de pe Berero.ro

© BIG BRAIN DEV S.R.L. 2020. Toate drepturile rezervate.