Berea artizanală

Bere Bock

Berea Bock este o bere lager de fermentare joasa, germană care în zilele noastre vine într-o gamă largă de sub-stiluri. Versiunile tradiționale pot varia de la auriu la chihlimbar și, uneori, chiar maro închis. Acestea sunt de obicei sunt bogate, cremoase, netede și malțoase, cu note prăjite și ocazional caramel.

Conținutul de alcool se încadrează în intervalul ABV cuprins între 6,3 și 7,6%, iar berea este servită în mod tradițional într-un pahar de lalele. Originea sa datează din secolul al XIV-lea și orașul Einbeck, unde berea a fost fabricată de maeștrii fabricanți de bere autorizați, care au urmat un set unic de standarde de calitate stabilite de consiliul orașului.

Până în secolul al XVII-lea, berea a câștigat popularitate și a fost favorizată în special la Munchen, unde a fost numită inițial Ainpöckische Bier - ceea ce a dus mai târziu la corupția numelui, inițial sub numele de Oanpock și apoi ca Bockbier (bere bock).

Tradus din germană, bock înseamnă „capră Billy”, care a fost ulterior folosită adesea în reclame și ca logo comun pentru berea bock. Cele mai comune sub-stiluri de bock bier includ Maibock, Doppelbock, Eisbock și Weizenbock.

Berea Bock se împerechează bine cu mâncăruri germane consistente, brânzeturi moi și maturate, feluri picante, carne prăjită sau prăjită și cârnați.

 • Ce este o bere Bock?

  Bock este o bere bere lager germana de culoare inchisa cu alcool cuprins între 6,3% și 7,6%.

 • Cine produce bere Bock in Romania?

  In acest moment nu sunt producatori in romania care produc bere Bock.

 • Cat costa o bere Bock?

  Pretul unei beri Bock incepe de la 10 Lei in functie de producator.

 • De unde pot cumpara bere Bock?

  Poti cumpara bere Bock online de pe Berero.ro

© BIG BRAIN DEV S.R.L. 2020. Toate drepturile rezervate.