Berea artizanală

Bere Baltic Porter

Acest stil de bere a evoluat de la porterul britanic și a fost parțial influențat de stouturile imperiale. Berile care se încadrează în această categorie sunt de obicei bogate în alcool, de obicei între 5,5 și 9,5% ABV, în timp ce culoarea lor variază de la roșu mahon la maro închis.

Sunt beri pline de corp și netede, cu arome tipice de malț, care sunt de obicei completate de arome de pâine prăjită, caramel, lemn dulce, fructe uscate, ciocolată și cafea. Porterul Baltic a apărut pentru prima dată când versiunile mai puternice și mai pline de speranță ale porterului britanic au fost trimise în Rusia.

Expedițiile au ajuns inițial în porturile baltice, scandinave și din nordul Europei, inclusiv Finlanda, Polonia, Suedia, Danemarca, Lituania, Estonia și Letonia. Fabricile de bere de acasa au început în curând să își facă versiunile folosind drojdie lager și ingrediente locale, ducând în cele din urmă la un stil care apare în multe expresii locale.

Porterul baltic merge excelent cu mâncăruri copioase, în special carnea prăjită sau la grătar și tocana. De asemenea, pot merge bine cu deserturi și brânză cu ciocolată sau nuci.

  • Ce este o bere Baltic Porter?

    Porter este un stil de bere care a evoluat de la porterul britanic. Au corpolenta ridicata si cu arome tipice de malt.

  • Cine produce bere Baltic Porter in Romania?

    In Romania exista mai multe berarii care produc berea Baltic Porter.

  • Cat costa o bere Baltic Porter?

    Pretul unei beri Baltic Porter incepe de la 10 Lei in functie de producator.

© BIG BRAIN DEV S.R.L. 2020. Toate drepturile rezervate.