Berea artizanală

Bere IPA (American)

American India Pale Ale (American IPA) provine din versiunea britanică standard - dar utilizarea hameiului american și a diferitelor practici de fabricare a berii a dat naștere unui stil nou cu caracteristici distinctive. Berile care se încadrează în această categorie versatilă sunt, de obicei, de corp mediu, amar și cu corpolentă mai scăzută decât IPA produsă în Anglia, dar va avea de obicei un caracter fructat, citric și floral mai intens, precum și un profil puternic de hamei.

Sunt moderat de puternice, de obicei între 5,5 și 7,5% ABV și pot varia de la aur pal până la cupru. Aromele de malț sunt în general reduse până la mediu, dar pot fi prezente nuanțe subtile de caramel și pâine prăjită. Printre stilul general IPA american, există și diferențe regionale.

Berile West Coast vor avea probabil arome de citrice mai pronunțate, în timp ce soiurile de pe East Coast vor avea un caracter mai puternic de malț, deși mai puțin decât versiunile produsă de Englezi. Indiferent de diferența subtilă, berile american ipa se potrivesc excelent cu carnea la grătar, hamburgerii, bucătăria mexicană și deserturile cu citrice.

Un exemplu bun de American IPA produs în românia, este 8BIT ALE produs de Player One Brewery

  • Ce este o bere American IPA?

    American IPA provine din versiunea britanică de bere cu utilizare ridicata de hamei.

  • Cine produce bere American IPA in Romania?

    In Romania sunt mai multi producatori de bere American IPA printre care Player One, Hop Hooligans, Blackout Brewing si Bereta

  • Cat costa o bere American IPA?

    Pretul unei beri American IPA incepe de la 10 Lei in functie de producator.

© BIG BRAIN DEV S.R.L. 2020. Toate drepturile rezervate.